My Hero Luth Harraz

Lilypie First Birthday tickers

MY LITTLE PRINCESS Iman Dhia Qhaisara

Lilypie - Personal pictureLilypie Fifth Birthday tickers

Ya Allah...Hanya PadaMu kuMohon Perlindungan

Lilypie Pregnancy tickers

KESAYANGAN MAMA N PAPA

Wednesday, November 4, 2015

KEGUGURAN DAN BERPANTANG

CARI CARI INFO DENGAN MENGGOOGLE....

ALHAMDULILLAH....BUAT GUIDE SIKIT-SIKIT

http://bidanbersalin.blogspot.my/2011/05/keguguran-dan-berpantang.html

BLEH REFER KAT WEBSITE NI.....

Ujian Dari Allah : Keguguran



26 . 10.2015
tarikh Admit Hospital Teluk Intan wad 4B. Scan pada Rabu sebelumnya doktor dapat mengesan perkembangan baby agak slow... sepatutnya ila dah 12 week....tapi hasil scan setelah buka buku pink pada isninnya dan jumpa doktor pada hari rabunya baby saiz 8 week 3 day +++

Dalam hati Allah je yang tahu.. doktor pesan...jika berlaku pendarahan..terus ke hospital. doktor cadangkan repeat scan 2 minggu lagi iaitu pada 03.11.2015

Jumaat 24.10.2015...tengah ari.... baru perasan ada sedikit pendarahan berlaku. cepat bg tahu abg... selepas solat jumaat.... terus ke jothi... jothi pun scan 8 week ++

susah hati....setiap hari ada je bleeding tu... risau tapi belajar untuk redha.... mungkin tiada rezeki utk kli ni

cuma terfikir...takut hadapi waktu nak kluar tu atau DnC
...takut sgt bila mak dak ida dan ilya cerita pengalaman mereka dulu....aiyaa...
sangat takut.

25.10.2015 g ambik neb astma....mmg x lalu....pump pun x jalan dah. doc scan lagi..no heart bit

26.10.2015 admit sebab pegi gtau darah klua lg
doktor dapat detect astma skali...admit wad medical dulu....sebab nak clearkan astma.

27.10.2015 selasa scan n check sebab dan mula ada contaraction... doc suruh  hiarkan turun sendiri....takutnya...hanya Allah ja yg tahu...hanya abg disisi... keluarga terdekat iaitu keluarga mertua tiada yang menjenguk di saat getir ini... takpelah... .. 1.30 nak g scan......
balik dr scan... mandi dan solat  dlm kui 3....selepas solat zohor....bupppp ,.... buppp keluar apa yg ditunggu... NUUUuuuuuuuursseeeeeee jeritku... Allahhuakbar....
atas kerusi solat melimpah......
 ila naik ke katil dengan bantuan nurse..... keluar dan terus keluar...
allah

terus ditolak ke labour Room... scan bwh

masih berbaki.... suntik ubat kecutkan rahim...... adoila....
balik ke wad semula.... rehat sambil darah membuak2 keluar.... Allahhuakbar.....
Sayang masih disisi....setelah call...

Ida.. Muni dan Linda datang ziarah,......sangat memerlukan.........

petang mandi ..abg uruskan.... pastu abg balik kejap... aku ke tandas sendirian.... sejuk...sakit....ngeri...mengutip sendiri apa yg keluar dr rahimku....utk pemantauan doktor...
pening...ku gagahkan jua....

sayang datang dan temaniku..... hanya dia..... hampir jam 10.30 mlm.... (marah nurse******) malas nak ingat dah......
Istifar....astaqfirullahhalazim.....

jam 5 pagi aku ditolak ke labour room semula... scan lagi...doc buang kantung yg masih bersisa...baru darah stop... aku pitam di sana...... mungkin disebabkan kehilangan banyak darah yg tak terkira...

Allah..... Allah...Allah...... Lailahailla Anta Subhanakainnni Kuntuminazzalimin.....

28.10.2015 (Rabu)
baru lega... rehat di wad 4B lagi.... lepas tu dapat tido....setelah mlm smlm semalaman tak tidur... Alahamdulillah

segalanya dah berakhir... Syukur....
Ayah dan mak sampai dalam kui12 lbh... dan kui2 balik ke rumah...kak ina pun datang. ana pun datang....

rehat lagi... petang dlm kui 4 aku dipindahkan ke Wad GD bilik 26.... lega rasanya..........ak temankan malam tu...hanya untuk pemantauan............

29.10.2015 (khamis)

esoknya petang dah boleh discharge wad... Alahmdulillah... 6 ptg sampai rumah.
keluarga kak yat...mak mertua...kak zu datang ziarah... ermmm....

aku bukan siapa siapa...................pasrah....

mak ayah mmg ada kat rumah

30.10.2015 (jumaat)
adik fakrul n dija sekeluarga sampai...

31.10.2015 (sabtu)
mak ayah dan adik pun nak balik.... kui5 klua...sampai kedah kui9..... alhamdulillah
thanks sebab datang menjenguk angah....

abang masak first time malam tu... goreng ikan
 dan buat sayur...sedap

01.11.2015 (ahad)
rehat

02.11.2015 (isnin)...ptg g jumpa doc...sambung cuti
1. 26.10.2015 ~ 01.11.2015
2. 02.11.2015 ~ 04.11.2015
3. 05.11.2015 ~ 06.11.2015 (CRK)

next week start keje.... kena kawal diri....kena jaga makan.....takleh jalan over2 sgt...

Apapun...redha dengan ujian Allah ini....

Selamat Tinggal Baby mama dan papa.... Thanks sebab pernah hadir dalam hidup mama n papa walaupun selama 3 bulan shj in my tummy........... but kenangan muntah muntah...alahan.....tak makan naasi lauk dan sebagainya jadi kenangan.......................... makan spagetti.........makan bihun mee goreng....... nasi langsung x leh sentuh....

TQ ALLAH.........
ALLAHHUAKBAR

RAHMATI DAN LINDUNGI KAMI YA ALLAH


Labuan Trip ritu.....Lamanya tak Update Blog Tersayang







Love Forever and Ever..... Till Jannah
Tengah cuti berpantang ni.... start 26.10.2015 ritu...... Ujian dari Allah...
Update seterusnya nanti

Sunday, June 7, 2015

10 Tahun bersama Anniversary with imamku Ahmad Syahrir Mohd Rafae

 untukmu sayang
 Sara edit
 kek sayang belikan suprise..... red velvetuntuk

hari anniversary Kali ni ke -10 tahun...kami g studio ambik gambo family.... berempat.......
love




untuk sayangku

Persiapan pentas Dan backdrob Hari Anugerah Kecemerlangan 2015

















team backdrob ila....muni ...kak nab dan Maizura.....minta bantuan fatin najiah.....farra n the gang buatkan bunga n kipas

Hari Guru 2015 purple theme

 kami sahaja



 Ila...... ida..... kak nor

 team petanque yang menang Johan......bergaya.....
dapat la talam plastik sorang satu
 with ana
 kami
 ajlover
 ida cayang
 ana cayang
 muni cayang

tema kami tahun ni purple colour.....memang best walaupun huru hara.....best sesama kami jela.....
biokan LA......budak2 pun ....entah LA.....

Saturday, May 9, 2015

Secret Recipe Yummy

 Ila....muni.... ida....kak nab....kudik......





semua gambar kat SR ...kecuali ngan Linda ni.....
bergambo kat skolah ngan Aj Baru....hehehe

ilawati Love syah......qhaisara

TAWARAN HARGA HEBAT...MINYAK WANGI AURALIFE

MESTI CUBA....
SEMUA PILIHAN WANGIAN RM 30.00
TERMASUK 4 WANGIAN TERBARU DAN
PILIHAN WANGIAN CELEBRITI DIJUAL DENGAN
HARGA RM 30.00 SAHAJA....
CEPAT BERJUMPA DENGAN ILA....Hey..hey...hey...
BLEH DAPAT HARGA DISKAUN!!!

4 Pilihan Wangian TERBARU...
SET TERKINI

AURA MINDA PINTAR

WANGIAN AURA GENIUS RM30.00

1) No.31 Spiritual (PUTIH)

2) No.32 Emosional (MERAH)

3) No.33 Mental (HIJAU)

4) No.34 Fizikal (BIRU)

PIL AURA MINDA PINTAR RM60.00 (40 BIJI)

MANDIAN AURA.............

ASSALAMUALAIKUM

KEPADA PENGGUNA2 KAMI ....

KEPADA BAKAL2 PENGANTIN...

SELALUNYA...BAKAL2 PENGANTIN AKAN:-

1- MANDI BUNGA
2- MANDI AURA
3- MANDI SUSU


SEKARANG ANDA TAK PERLU BELI LAGI MANDIAN AURA YG BERATUS2 .....RINGGIT
CUKUP HANYA RM30 SEBOTOL............

TAHAN BERBULAN2
5ML SAHAJA
TAPI
BERBALOI.............

CARA-CARANYA...

MANDI SEPERTI BIASA,

TITISKAN 3 TITIK DIDALAM AIR MANDIAN ANDA...
BISMILLAH,
SELAWAT KE ATAS NABI, NIAT
DAN JIRUSKAN KE BADAN ANDA...

INSYA ALLAH..
ANDA AKAN KELIHATAN TENANG DAN BERSERI2...

KEPADA YG BUKAN ISLAM JUGA BOLEH BUAT MANDIAN AURA INI..JANGAN BIMBANG YER...................

UNTUK PELAJAR ATAU ANAK2..PUN BOLEH JUGA....................

HUBUNGI SAYA JIKA ANDA ADA PERSOALAN DAN TEMPAHAN
012-4675444 @ 012-4633857
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

KASIHKU

KaSiHKU